Etiketter

, , ,

Mitt emot oss är det två hus som ser ut att vara byggda ungefär samtidigt. Men det ena huset är gult med bruna fönster och det andra lite mer rosarött med vita fönster. Känns således som det finns två portuppgångar och att lägenheterna inte hör ihop. I båda husen har lägenheterna balkonger och det kanske är en meter mellan balkongerna.

Men längst ner på huset är det en balkong som har blivit ihopbyggd med grannens, alltså över de båda fastigheterna. Man ser att de inte var det från början för delen i mitten har en annan färg.

Min fundering är hur det har blivit såhär, blev de kära i varandra när de stod och pratade med varandra på sina balkonger? Jag hoppas verkligen att det var så, att det började med att de nickade lite lätt till varandra när de gick ut på balkongen när de första solstrålarna tittade fram i april, i maj började de utbyta artighetsfraser, juni juli blev det långa samtal i sommarkvällen, augusti började gemensamma måltider intas och när hösten kom ordentligt och det var dags för att plocka in möblerna så insåg de att de inte kunde vänta tills nästa balkongsäsong utan de byggde ihop sina balkonger och inledde sitt gemensamma liv..

Det kanske inte är så väldigt troligt att det har gått till så men det känns fint att tänka att det kanske kanske kan vara så. Den ihopbyggda balkongen har blivit beviset för kärleken på våran lilla innergård och varje gång jag går förbi eller ser ihopbyggnaden blir man lite varm i kroppen. sen att man kan se dem dansa med varandra i vardagsrummet på helgerna gör bara att min lilla teori förstärks.

Annonser