Etiketter

, ,

Prag var en härlig stad, vi har bott underbart, ätit gott, druckit gott och shoppat gott. Dessutom har vi varit lite kulturella och kollat in lite gamla byggnader.

Det som dock kommer att vara de bestående minnena är;

1. Taxin hem. okej lite fånigt kanske men vi beställde taxi genom hotellet, vi bodde på som var (enligt hotellet) Prag mest exklusiva hotell som lockade en ung publik med sin moderna och designmässiga stil. Det var flott, kanske inte så flott som de försökte påvisa men flott. När taxin kom, var det inte en lite gul bil med AAA (Prags största taxifirma) på sidorna utan en stor BWM med egen chaufför. Det var öppna dörrar, jag kunde sparka benen rakt ut och iaf inte nå framsätet med mina små pinnar, läderklädsel, träinredning, ni fattar, underbart. Jag skulle nog klart kunna vänja mig vid att bli runtkörd på detta vis. Men att få känna sig som Carrie ett tag och få åka Mr Big bil var ett underbart minne!

2. Vi åt på en väldigt fin restaurang sista kvällen när vi skulle lyxa till det lite. Det var designinrett, lamporna var gjorda av stålullsringar, något vi småskrattade åt. Hursom, vi beställde mat och herr grenman beställde in carpaccio och jag sniglar. Carpaccio är något av en favoriträtt för oss båda och jag var lite osäker på mitt val ett tag. Men när maten kom in så var inte carpaccion den vanliga sorten utan gjord av lever, det var oätligt.  Vi smakadde både två och konstaterade att detta gick bara inte.J ag känner mig gensast ytterst nöjd över mitt val men jag som kan tycka att lämna mat på restaurang kan vara lite pinsamt bestämmer mig för att göra en insats. Snabbt som ögat tar jag pappersservetten som ligger mellan snigeltallriken och den vanliga tallriken och virar in carpaccion i den för att sen snabbt som attan smuggla ner den i min lilla kuvertväska som jag hade med mig. En liten tripp till damrummet och diskret smussla ner servetten med innehåll i papperskorgen så var problemet löst.

3. Kvarteren där hotellet låg i, även om det var ett flott hotell så var kvarteren runt omkring inte så värst flotta. Eftersom jag och herr grenman inte är så flotta egentligen så tyckte vi att priserna in minibaren var hutlösa, vi bestämde oss helt enkelt för att köpa upp lite vin och tilltugg till rummet själva att ha som sällskap till de obligatoriska kort och yatzy-tävlingarna som ägde rum varje kväll. Det var lite problem att hitta till vinbutiken som ägdes av en ytterst aggressiv kines. Men när man hade gått förbi the army shop, erotic store och balkan hotel, då visste vi att vi var nära…

Annonser